Opel Astra meer dan twintig jaar

De Opel Astra gaat al bijna net zo lang mee als de Volkswagen golf. Nadat de Opel kadett is komen te vervallen is Opel gestart met de productie van de Opel Astra F. De auto is zowel als hatchback, sedan en stationwagen geproduceerd. Begin 1999 werd dit model vernieuwd door de G variant wat een totaal andere auto is geworden. Op dit moment rijden er nog maar weinig Astra’s rond van de eerste generatie. Veel voertuigen hebben na jaren van trouwe dienst het begeven en zijn op de autosloperij beland.

Opel Geen wereldwijd succes.

Ondanks dat Opel bekend staat als auto fabrikant die een sterk staaltje Duitse vakmanschap weet te produceren is het Opel niet gelukt zijn concurrentie te verslaan. De VW groep is in staat geweest zijn voertuigen over heel de wereld te verkopen in tegenstelling tot Opel welke zijn modellen zoals de Opel Astra uitsluitend in Europa op de markt heeft gebracht. De afgelopen jaren heeft het Opel concern hierdoor slechte jaarcijfers laten zien. Hopelijk kan de nieuwe Opel Adam welke door DJ Hardwell is geïntroduceerd voor verandering zorgen.

Opel geliefd bij Oost Europees publiek.

Opel is een echte Duitse auto, de auto is vrij hard geveerd en erg degelijk. Veel Oostblokkers vinden dit niet erg en zweren bij dit merk. Hierdoor zijn er de afgelopen jaren veel Astra’s naar het buitenland geëxporteerd. Voornamelijk de Opel Astra G of Vectra B met 2.0 DTL of DTH dieselmotor is er gewild. Deze motor heeft zich namelijk bewezen als sterke diesel welke makkelijke een half miljoen kilometer kan draaien. Ondank dat Opel alleen in Europa bekend is zijn ook veel Opels na jaren van trouwe dienst verscheept naar het buitenland. De sterke treinwagen, de OPEL frontera, is een ware export auto welke ook in landen als Libie en Egypte erg gewild is.